I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ratings and Recommendations by outbrain

Jumaat, September 03, 2010

Peristiwa Yg Akan Aku Ingat Sampai Mati....

Salam...........

Sudah lame rasenye aku tidak ber'blogger'....Ari nie br ade kesempatan utk ber'blogger'....
Mesti ramai yg t'tanye2 ke mane aku m'hilangkan...Aku x g mane2 cume ade satu peristiwa yg tlh terjadi kt aku..Yang pasti peristiwa itu m'beri kesan yg amat mendalam dalam hidup aku...
Maaf kerana tidak m'bls kunjungan blogger2 yg dtg singgah kt site sy nie...Dan tq kerana sudi singgah kt blog sy nie..Jika ade kesempatan sy akn bls kunjungan anda semua...Insya'allah...

Peristiwa yg akan aku ingt smpai mati... 
Pada tanggal 10 Ogos 2010 jam 2.30am seari sebelum puase,1 peristiwa yang x ku duga tlh terjadi dlm hidup aku...Peristiwa itu membuatkan bertapa hancur luluh nye ati seorg wanita seperti aku... Ape yg terjadi pd aku amat perit utk aku telan...Pd tarikh dan waktu yg aku sebutkan itu aku telah kehilangan insan yg aku sayangi iaitu BF aku...
Ya Allah hanye tuhan je yg tau ape yg aku rase ketika itu....Insan yg aku syg telah pergi utk selamanye...

Detik Perkenalan Kami... 
Aku mengenali arwah melalui sepupu rapat aku...Aku knl dye pd first hari raya tahun 2007...Mase tu aku just ikut cousin aku g beraye dgn kengkawan dye...Arwah adelah salah seorg kawan cousin aku...Mase aku teman kan cousin aku 2 aku ingat kn dye just dgn bf dye je..Rupe2nye bf cousin aku 2 bwk kwn dowg lg sowg gak lah...Aku x tau pun yg dowg saje nk kene kn aku dgn arwah...Dari situ aku knl dgn arwah...Dye pemalu owgnye..Aku pun pemalu gak...Tapi aku nie pemalu bile dgn owg yg aku xknl or dgn owg yg aku br knl...Mase 2 jgk lah dye mintak no hp aku...Yg kelakarnye dye mintak no hp aku senyap2 je...Klu boleh dye xnk kwn2 dye prasan...Mlm 2 dye msj aku,aku t'kejut coz tetibe je ade no yg aku x knl msj aku...Aku mmg xde no hp dye..Pas 2 aku tanye lah cousin aku kot2 klu dye tau no 2 no sape kn..Skali dye check dlm hp dye rupe2nye no hp arwah bf aku 2...Sejak dari detik 2 dan saat 2 kteowg slalu bls2 msj....Pd ari raya yg ketige 17 oktober 2007 kami dh couple...Mesti kowg pelik kn coz baru knl dh couple...Aku bkn lah seseorg yg memilih...Aku couple dgn arwah pun coz aku tgk dye btl2 ikhlas dgn aku...So aku pun trime cinta dye...Aku ingt lg wktu 2 dye ckp kt aku dye x pnh b'cinta...Aku lah cinta pertama dye...Bahagianye aku kerana aku lah insan pertama yg dye cintai....Dari saat itu bermula lah saat yg bahagia dlm hidup kami....
Sepanjang kami couple mcm2 dugaan yg melanda..Tp kami hadapi bersama coz kami dh b'jnji ape t'jadi kami ttp akn bersama....Aku dgn arwah terlalu rapat...Ape saje mslh kami kongsi bersama...Susah sng kami ttp bersama...De jgk owg ckp kami mcm belangkas..Tp kami x peduli ape kate owg jnj kami bahagia....Aku bahagia bersama arwah...Sepanjang aku dgn arwah,majoriti kwn2 arwah aku knl...Aku knl kwn2 arwah pun coz arwah slalu bwk aku lpk2 minum dgn kengkawan dye...

 Tentang Arwah...
Arwah dilahirkan pd 19 June 1985..Mak Arwah cakap dye lahir seari sebelum raye..Arwah seorg yg penyabar...Tp aku seorg yg panas baran...Ble aku marah je arwah dye x pnh nk ckp pape...Dye just diam je...Arwah mmg x pnh mrh aku..Cume klu dye x suke dye just tegur dgn cara lembut...2 yg wt kn aku syg dye sesngt...Hidup aku mmg b'gntung sepenuhnye pd arwah...Makan,minum,pakai aku arwah yg jaga...Arwah dye x bg aku wt sesuatu 2 sowg2...Dye kate dye xnk aku ssh coz dye kate dye syg aku sngt2...Mulia sungguh ati arwah kn...Arwah dye slalu belikan aku mcm2...Ape yg aku suke dye mesti akn belikn..Arwah ckp dye suke tgk aku happy..Arwah nie owg nye klakar...Dye suke wt aku t'gelak...Kdg2 bile aku merajok pun dye still wt lawak bg aku gelak...Xjd aku nk merajok coz aku dh t'gelak...Arwah nie ramai kawan...Mase dye meninggal pun kawan2 dye je yg ramai dtg...Kwn dye ckp dye peramah n suke sngt tlg owg...Mmg dye suke tlg owg smpai kekadang sesetgh 2 amek ksempatan kat dye....Arwah jgk seorg yg menghormati owg tua...Dye x pnh nk kecik kn ati mak n ayah dye...Dgn owg tua yg lain pun budi pekerti dye sungguh tinggi....Boleh di katekan dye baek sngt2....

Sebelum Pemergian Arwah....(09 Ogos 2010)
Ingt lg tarikh ari 2...Ari isnin...Mmg menjadi kebiasaan kami yg kami kerap msj...Ari 2 arwah beria2 sngt ajak aku kluar mkn..Dye ajak aku g mkn char keu tiow...Mmg de 1 ari 2 aku de ckp kt dye yg aku dh lame x mkn char keu tiow..Alih2 dye ajak aku g mkn char keu tiow..bertapa syg nye dye kt aku...Dye ckp kt aku nnti bln pose ssh nk kluar coz dye kte dye nk g terawih ari2...2 yg dye beria2 ajak aku 2...Mlm 2,pe je yg aku order dye pun ikut...So ape yg aku mkn n minum sume same je dgn dye...Mlm 2 aku ingt lg dye de terserempak dgn kwn2 dye..Aku tgk dye happy je...Dye suke nyakat kwn2 dye...Suke aku tgk dye happy...Mlm 2 klu x lps mkn nk g umah kwn dye merangkap dak club kete dye r (SGMC)..Dye pun call kwn dye 2..Pas 2 kwn dye ckp dye xde kt umah...So arwah ckp kt aku kte g esk jelah...Arwah mmg byk nk jmp kwn2 dye...Tp hajat dye x kesampaian...Arwah de jgk ckp kt member aku yg dye nk kawen dgn aku tahun nie jgk..Mmg kteorg rancang nk kawen tp tarikh x tau lg bile...Arwah ckp,raye nnti dye nk bincang psl kawen nie dgn sume family dye...Tp sume 2 hanye tggl kngn...Malam 2 aku happy sngt kluar dgn arwah....Dye pun sempat sakat2 aku lg...Dye kate dye suke tgk aku mrh...Tp mlm 2 arwah de ckp yg dye nk wt amal kebaikan je lps nie..Dye kate klu boleh dye xnk wt dose dh...Pas je kami kluar mkn dye anta aku balik..Dye siap ckp kt aku esk kte jmp lg ye...Mmg mlm 2 aku rase cam nk ikut je dye balik...Tp aku simpan je dlm ati aku...Dye anta aku dlm kul 10 lebih r..Dye smpai umah dye kul 11..Time 2 kteorg sempat lg msj...Tp msj x lame coz aku de keje nk wt mlm 2...Aku suwo dye tido dlu tp dye xnk..Dye kte nk tggu aku jgk..So aku kate ok lah...Mase aku tgh wt keje 2 x sangka aku bleh t'lelap...
Aku sedar pun coz hp aku berbunyi...Aku tgk hp aku adk arwah yg call...Adk dye bgtau kt aku yg abg dye (arwah) dah xde...Aku confius...Aku tanye lg kt adk dye abah ke abg?Adk dye jwb abg...Aku x caye..Aku tanye lg skali tp jwpn ttp same...Mase 2 aku rase dunia aku nie gelap sngt...Aku menangis meraung2...Aku g hospital tgk dye...Aku kejutkan arwah suwo bgn...Tp dye x bgn2..Aku x caye dye dh xde...Aku tgk muke dye mcm tgh tido...Aku peluk dye bdn dye still pns lg...Ya Allah.....Aku xtau nk wt ape...Aku asyik menangis je...Aku mcm xcaye je dye dh xde...Sedang kn baru je brape jam yg lps aku jmp arwah...Mase 2 aku x boleh nk fikir ape2...Otak aku jd blur....Aku rase mcm nk mati je mase 2...Aku rase cam nk ikut dye je...Tp nasib baik de kwn2 n sedare mare yg bg support kt aku..Klu x xtau lah ape jd kt aku..Ssh aku nk lupe kn arwah..Aku asyik nangis je seminggu aku x mkn...Aku demam coz asyik ingt kt dye...Ble aku rindu,aku peluk n cium slimut dye,baju dye n sluar dye...Baju n sluar 2 akn aku simpan sampai mati coz baju n sluar 2 adelah yg t'akhir dye pakai mase jmp aku...

Aku Teruskan Hidup Tanpa Dye...
Ari nie aku masih lg bersedih...Bile aku teringat arwah aku nangis...Bile tgk gmbr dye aku nangis...Aku simpan hadiah2 ari jadi yg dye bg kt aku...Sedih sngt tahun nie besday aku dh xde sape nk celebrate n bg hadiah...Aku suke ckp sowg2 seolah2 aku b'ckp dgn arwah....Bg aku arwah mmg dh xde tp dye still dlm ati aku..Ya Allah..Aku t'elalu menyayangi dye....Aku slalu berdoa tiap kali lps solat...Aku minta pd Allah yg aku tau jodoh aku dgn dye kt dunia x kesampaian...Aku pohon padaMu Ya Allah agar akhirat kelak kami akan di temu kan d sana...Agar d sana nnti kami dpt kecapi ape yg kami impikn kt dunia nie...Aku jgk slalu sedekah kn surah yassin n surah al-fatihah kt arwah...Wt mase nie aku blm bersedia utk kembali bekerja..Aku pun dh x ddk umah sewa aku lg dh...Ari 2 aku cube nk ddk umah sewa 2..Tp aku x bleh..Ddk kt umah 2 aku asyik nangis je...Ddk kt situ aku x bleh nk tido lgsg...Aku cube jgk gagah kn diri g keje..Mule2 je aku ok tp ble smpai ofis aku terus menangis x bhenti2...So aku pun amek keputusan balik kg n amek cuti tanpa gaji...Aku pk nk bhenti keje je coz klu aku keje kt situ lg aku mesti asyik nangis je...Bkn pe,kt area tmpt keje aku 2 aku slalu t'nmpk dye...Kt situ terlalu byk kngn...ntah lah wt mase nie aku x cukup kuat lg nk hadapi sume nie...

Aku Berserah Pada Takdir...Ape yg jd kt aku lps nie aku trime je...Aku dh mls dh nk pk sngt psl diri aku nie..Yg penting skrg nie aku nk wt amalan je utk bekalan aku kt sana nnti...Aku jgk klu bleh nk wt pahala utk arwah....Moge Allah berikan aku kekuatan n ketabahan dlm hidup nie...
Pada arwah,ayg tau abg mmg dh xde...Tp dlm ati ayg ttp ade abg sowg...
Al-fatihah utk abg.....
Ayg doakn abg bahagia d sana....
Ayg akn sentiase mohon agar abg dpt yg t'baek d sana...
Amin Ya Rabbil Alamin...

10 ulasan:

Hadi berkata...

Mar.. takziah hadi ucapkan.. hadi faham perasaan mar,hadi pun pernah kehilangan orang tsayang.. Pernah merancang nak kahwin tapi dia pergi dlu.. Setiap perkara yg berlaku ada hikmahnya, mar bykkn bsabar.. Tgerak hati hadi nk komen,berat mata memandang berat lg bahu yg mmikul.. Salam

Marlina Roslee berkata...

Tq hadi....
Tlalu perit mar nk trime sume nie....
Tp ape kn daya dye dh pegi...
Allah lebih menyanyanginye....
Mar redha....

fathiah berkata...

takziah ye. moga hidup dgn hati yg tabah.

Marlina Roslee berkata...

Fathiah: Tq....

NURUL NAZIRA berkata...

da lama kan citer nie?

x bole nak bayangkan kalau incik boyfie ku xde.. huhu . sunyi giler idop .

insyaallah, ade la jodoh lebih baik . Tuhan lebih sygkan dia :)

Marlina Roslee berkata...

Nurul Nazira: Mmg cite nie dh lame...Tapi sy xpnh lupe kn dye...Mule2 2 mmg ssh sy nk trime sume nie...Tp ape bleh wt Allah lebih syg kn dye..Ape yg mampu sy lakukan hanya kirim kn doa je utk dye..

Miss Saya berkata...

Takziah. Tuhan Maha Adil, Dia takkan uji hambaNya dgn ujian y xmampu kita tanggung. kalo benda ni jdk kat sy, belum tentu sy kuat untuk hadapinya..Be strong ok =)

Marlina Roslee berkata...

Miss Saya: Tq dear...Hanya Allah je yg tau pe yg sy rase...

amir07_johor berkata...

sabar ye mar... saya turut simpati..

Marlina Roslee berkata...

Tq Amir...Mmg mar kene byk b'sbr...
Mar redha atas pe yg tjadi...Hanye Allah je tau pe yg mar rase....